Italialainen aamu

Vaikka tykkään syödä aamuisin terveellisen ja melko runsaan aamupalan, joinakin aamuina tekisi mieli nauttia se italialaisittain.

Marraskuisella Rooman-reissulla heräsin joka aamu seitsemän tai viimeistään kahdeksan maissa ja ennen nähtävyyksille ryntäämistä piipahdin hostellin kulman takana olleeseen kahvilaan.

Kahvilassa oli vielä aamuisen hämyisää, mutta tarjoilijapoika jaksoi aina toivottaa pirteät buongiornot ja toi pöytään samettista cappuccinoa sekä pari tuoretta croissanttia tai pullaa. Niillä pärjäsi yllättävän pitkälle päivään.

Rakastan täydellistä cappuccinoa, jonka vaahto on sileää ja oikeanlämpöistä ja jonka espressopavut ovat vasta jauhettuja. Aikanaan kun muutin Helsinkiin, ensimmäinen työpaikkani oli kahvilassa, joka todella panosti kahviin ja jossa jokainen työntekijä pääsi koulutukseen opettelemaan oikeaoppista kahvin tekoa. Viimeistään tuossa vaiheessa aloin kammota espressoa, jota ei ollut valmistettu oikein.

Italiassa huonosta kahvista ei ole pelkoa. Onneksi Helsingissäkin osataan tietyissä paikoissa, kuten Kaffecentralenissa, Kakkugalleriassa ja Signora Deliziassa. (Muitakin hyviä saa kertoa!)

Viimeisenä Rooman-aamuna, kun olin jo suuntaamassa lentokentälle, sain mukaani yhden ylimääräisen suklaapullan. Söin sen lentokoneessa ja suljin vielä hetkeksi korvani minut ympäröineeltä suomelta. Delizioso.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s